Få dit gulv ensartet og strålende med en effektiv, professionel gulvslibning

27 januar 2019
Astrid Pedersen
Få dit gulv ensartet og strålende med en effektiv, professionel gulvslibning

Det gamle trægulv er så langt fra en pryd for dit hjem – især ikke, hvis det er plastret til med grimme, skæmmende skjolder, og fyldt med ridser, skrammer og misfarvninger. Et slidt trægulv har det tilmed med at bliver gråt og trist i overfladen, hvor det før var skinnende og smukt.

I særdeleshed lud- eller sæbe behandlede trægulve mister hurtigt deres magiske glans, hvis de ikke på regulær basis bliver vedligeholdt efter forskrifterne. Og da det kræver tid og tålmodighed – samt en vis mængde knofedt – at holde et lyst, sæbe behandlet trægulv smukt i overfladen, vil dette hurtigt komme til at trænge til en grundig gulvslibning.

Hvad er en gulvslibning – og hvorfor skal jeg lade mit trægulv slibe?

En gulvslibning er en skånsom, men effektiv procedure, under hvilken de øverste 1 – 2 millimeter af trægværkets overflade fjernes ved slibning. Selv om dit gulv fremstår utroligt smadret og ucharmerende, er der som oftest kun tale om overfladiske skønhedspletter. Disse fjernes let ved en gulvslibning, da det netop er i det øverste par millimeter, småskrammer, misfarvninger, slidspor og pletter sidder.

Selve gulvslibningen foretages ved hjælp af en slibemaskine, på hvilken der monteres sandpapir med korn af varierende grovheder. Når gulvslibningen er færdiggjort, vil der åbenbare sig et helt nyt lag af ganske jomfrueligt træværk under det gamle slidte. Fibrene i træet vil rejse sig, klar til at tage imod den plejende og beskyttende efterbehandling. Er du blevet træt af den utroligt vedligeholdelseskrævende lud- eller sæbe behandling, kan du vælge en anden type behandling som for eksempel maling eller lak.

Hvem kan hjælpe mig med en grundig gulvafslibning?

Det kan på det kraftigste anbefales, at du vælger en professionel gulvmand med god, lang erfaring. Han eller hun vil have de optimale forudsætninger for at opnå et smukt og ensartet resultat. 

Flere Nyheder