Forslag og råd til, hvordan du tilegner dig dansk godt

25 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Forslag og råd til, hvordan du tilegner dig dansk godt

Der er mange metoder til, hvordan du kan begynde at lære dansk, og et godt sted at starte er hos Fegu-Hellerup.dk, hvor du kan få meget teori på plads og så begynde at begå dig i det virkelige liv med det danske sprog.

Men det er lettere sagt end gjort, og ofte oplever man, at den største hurdle ved ikke at give sig i kast med at tale et sprog, selvom man netop har sat sig for at lære det, er, at man frygter at lave fejl.

Her skal man lægge perfektionisten bag sig og huske på, at der er grund til, at man skal lære noget. Hvis alt var perfekt i første forsøg, så var det både kedeligt at lære og ikke noget, man ville høste erfaring og viden fra, hvis det kom let til os.

Ja, der er da nogle mennesker, der har gode sprogører, og nogle er virkelig dårlige til den slags.
Det er på samme måde, som nogle mennesker har godt gehør, mens andre er tonedøve – men derfor betyder det jo ikke, at alle disse typer kan nyde god musik.

Så når du går ned ad gaden, ligner en dansker og forsøger første gang at snakke med en dansker, hvor du spørger om noget simpelt som klokken eller retningsanvisninger, så vil modtageren jo kunne høre, at du er ved at lære sproget, og hvis modtageren er et godt menneske, så vil personen da også nok hjælpe dig.

Andre modsatte typer gider man da ikke omgås, og faktisk burde man bare hyldes for at forsøge sig frem med et sprog som dansk, der vitterligt er svært at lære.

Et forslag kan være, at du netop lærer at sige, at dit danske ikke er så godt, og så bede modtageren om at tale klart og tydeligt, så du har en god chance for at opsnappe svaret.

Lær dansk på den fede måde på den måde.

Flere Nyheder