Gode råd til dig med pollenallergi

27 september 2021
Steffen Hansen

Der er mange som døjer med pollenallergi. Det er allerværst om foråret og sommeren, hvor pollentallet kan være rigtig højt. Det gode vejr gør det ikke ligefrem nemmere at være pollenallergiker, da det er friserende at sole sig ude i haven eller tage ud med sine veninder.

Du er garanteret røde øjne eller en løbende næse. I dette indlæg vil vi komme med gode råd til dig, som døjer med pollen og hvad du kan gøre for at minimere det.  

1. Luft ud på bestemte tidspunkter

Pollentallet kan godt være højt i løbet af dagen, hvorfor du bør lade være med at lufte ud når det er allerværst. Du kan med fordel lufte ud om aftenen eller efter det har regnet. Her vil pollentaller være lavt og blive skyllet ud og erstattet med renset luft, så du kan trække vejret igen. I dagstimerne kan du lufte ud fra morgenen, hvor det ikke er helt så slemt. 

2. Husk dine allergipiller

Hvis du vil bevæge sig udenfor, så kan du huske dine allergipiller for at holde allergien nede. Allergierpillerne får du fra din læge, og de varierer meget efter hvor slemt din allergi er. Du kan også tage en allergipille om aftenen, så du kommer allergien i forkøbet. Det anbefales også at tage allergipillerne uden for sæson, da det hjælper mod allergisymptomerne. 

3. Investér i en luftrenser

Hvis du gerne vil kunne lufte ud i løbet af dagen med frisk luft, uden at lukke pollenstøvet indenfor, så kan du anskaffe dig en luftrenser. En luftrenser kan med et specielt filter, her særligt genvex filter, rense luften for pollen, så du kan være i hjemmet uden at føle dig kvalt. Hvis det lyder som noget for dig, kan vi anbefale at du besøger billigfilter, hvor der er et stort udvalg af forskellige ventilationssystemer og luftrensere. Her vil du også kunne finde filter til din luftrenser, som det kan hjælpe dig mod din pollenallergi.

Flere Nyheder