Klart udsyn med ny forrude

01 februar 2019
Astrid Pedersen
Klart udsyn med ny forrude

De fleste bilejere har på et eller andet tidspunkt prøvet at opdage en skramme i bilens forrude. De mest almindelige skrammer i forruden er de såkaldte stenslag, som fremkommer, når foran kørende biler hvirvler sten fra kørebanen op, og en eller flere af disse sten rammer din bils forrude med stor kraft, idet bilen er i fremad gående bevægelse.

Selv en lille sten kan ramme forruden hårdt, og danner typisk en stjerne formet skramme, som kan variere i dybde. Nogle stenslag er så kraftige, at der vil dannes revner i forruden udstrålende fra stenslagets centrum. Når dette sker, er det nødvendigt at udskifte forruden på bilen, da denne er kompromitteret, og dermed ikke længere sikker at køre rundt med.

Hvad koster det, hvis min forrude skal skiftes ud?

Det er ikke helt enkelt at besvare dette spørgsmål. Prisen på en ny forrude kan variere meget fra bilmærke til bilmærke, og fra model til model. Der ud over kommer din udgift til en ny forrude meget an på, hvorledes din bils forsikring er skruet sammen.

Har du en forsikring med en høj selvrisiko, kan det meget vel være tilfældet, at du kommer til at afholde langt størstedelen af udgiften selv. Og så kan det godt betale sig at få en fagmand til at vurdere, om ruden måske kan klare sig med en reparation i stedet for en fuld udskiftning af forrude.

Reparation eller udskiftning af forrude?

Hvis stenslaget som nævnt er meget omfattende, og eventuelt sidder lige i synsfeltet i førersiden, er der ingen tvivl om, at bilens forrude bør skiftes ud. Det samme gælder for en revne eller en flænge. Hvis skaden på forruden kan forstyrre kørslen, skal forruden skiftes. Men er der tale om en meget lille, næsten usynlig skade, kan denne muligvis udbedres ved en reparation. Læs mere om pris på udskiftning af forrude på hvad-koster-det.dk

Flere Nyheder