Med græstrimmeren når du alle hjørner

13 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Du kender det sikkert: Der er en masse steder på din græsplæne, som du ikke kan nå med plæneklipperen og som står tilbage, når du har slået græsset. En Makita græstrimmer kan være løsningen.

Det kan være utroligt frustrerende at se på de lange græstotter og stængler, som stadig står rundt omkring i hjørner og kanter efter at du har slået græs – der er nemlig mange steder i en typisk dansk villahave, hvor det er svært at komme ind med en plæneklipper. Her er en græstrimmer praktisk. Den kan nemlig komme ind i selv meget smalle passager, ud i de skarpeste hjørner og helt hen til kanten af bedet.

En græstrimmer ligner en mindre version af en buskrydder. Græstrimmeren er ikke nær så kraftig og kan ikke som buskrydderen bruges til at klippe krat, buske og kraftig ukrudtsvækst ned med. Til gengæld er den også meget lettere at bære, mere fiks og fleksibel og langt mindre støjende. Den kører på el, hvor storebror ofte kører på benzin.

Makita græstrimmer

Få en flot græsplæne

Når du skal fremme græssets vækst skal det slås. Det får nemlig græsset til at blive kraftigere. I sommerhalvåret, hvor lys og varme får det til at vokse hurtigt skal en plæne slås flere gange ugentligt. Dog vil græssets vækst gå i stå i perioder med meget tørt vejr. Du kan også sørge for at have den rette surhedsgrad i jordbunden ved at tilføre kalk som fremmer væksten.

En velplejet plæne er dejlig at ligge på, at spille bold på og at se på. Har du meget store arealer, kan du lade græsset vokse i nogle områder af plænen, mens du klipper andre dele af plænen. På den måde får du flere “rum” i haven og eventuelt kan du klippe stier rundt i det høje græs. Det kan en græstrimmer bruges til.

Flere Nyheder