Sådan vedligeholder du bedst din træterrasse

13 juni 2022
Steffen Pedersen

advertorial

En træterrasse er en perfekt måde at få ekstra kvadratmeter i sin have. Den kan nydes året rundt, men kræver dog vedligeholdelse, hvis man gerne vil kunne nyde den i mange år. Vi giver dig derfor i dette indlæg nogle tips til, hvordan du kan vedligeholde din træterrasse.

Giv din træterrasse olie

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte din træterrasse, er at oliere den regelmæssigt. Oliering hjælper med at afvise vand, snavs og andet, hvilket gør det meget lettere at holde terrassen ren. Desuden er det med til at beskytte træet mod falmning og andre skader forårsaget af sol og vejr.

Når du vælger en olie til din terrasse, skal du sørge for at vælge en olie, der er specielt beregnet til udendørs brug. Mange olier til generelle formål vil faktisk fremskynde træets forringelse. Med lidt tid og kræfter kan du holde din træterrasse som ny i mange år fremover.

terrasse pris

Giv den en algebehandling

Et problem, der kan opstå, er algevækst. Alger kan få træet til at blive glat og også få det til at se uattraktivt ud. For at behandle alger skal du blande lige dele vand og hvid eddike sammen.

Påfør blandingen på algerne med en pensel, og lad den sidde i 15 minutter. Skrub derefter området med en stiv børste, og skyl efter med vand. Det kan være nødvendigt at gentage denne proces flere gange for at fjerne algerne fuldstændigt. Med en smule pleje kan du holde din træterrasse som ny i mange år fremover.

Få en ny terrasse

Hvis du er for sent ude, så kan det være, at din terrasse ikke er til at redde. Her kan du typisk reparere på den, eller også skal du ud og få en helt ny. Vi anbefaler at du bruger nettet til at finde priser på dette, hvilket du kan gøre her: https://www.kun-terrasser.dk/priser.

Flere Nyheder