Sådan ved du, at gulvafslibning er nødvendigt

05 september 2018
Emilie Ann Jacobsen
image

Har du trægulv i dit hus eller din lejlighed, kan det være svært for dig at vide, hvornår det vil være relevant for dig at få slebet gulvet. Særligt hvis du ikke har fået gjort det før. I det tilfælde kan det være svært for dig at vurdere, hvornår gulvet har brug for at blive slebet – og hvornår det ikke har. 

Heldigvis er der en række detaljer, som du kan se på, når du er i tvivl om, om det er nødvendigt for dig at få slebet dit gulv. Dem kommer vi ind på i denne artikel, der er skrevet i samarbejde med firmaet Gulvkanonen. De har mange års erfaring med gulvafslibning i hele Københavnsområdet, blandt andet Ishøj

1. Er der pletter på gulvet?

Hvis der er pletter af maling, lim eller andet på gulvet, er det altid et tegn på, at det kan trænge til en gulvafslibning. Pletterne kan nemlig være svære at fjerne på andre måder. Når de bliver slebet af, slipper du dog for dem en gang for alle, og du får et flot gulv igen. 

2. Er der huller eller revner i gulvet?

Hvis der er revner eller huller i dit gulv, er det et andet tegn på, at det trænger til at blive slebet. Du kan ikke slippe af med revner og huller på andre måder, end ved at du får gulvet slebet ned. 

3. Overvejer du at få skiftet dit gulv?

Er dit gulv så grimt, at du overvejer at få det skiftet, bør du helt sikkert overveje at få det slebet først. I mange tilfælde kan en gulvafhøvling og en efterfølgende afslibning af gulvet nemlig være med til at gøre, at det får nyt liv igen. Derfor er det faktisk ikke sikkert, at du behøver at lægge et nyt gulv – og det er langt billigere for dig at få det slebet, frem for at lægge et nyt.  

Flere Nyheder