Sæt plakater kant mod kant

25 september 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvorfor er det lige, at vi er så konservative, når vi skal sætte plakater op?

Det er forståeligt, hvis man har anskaffet sig en dyr plakat eller bare en, som betyder meget for en; det kan være, det er en, der er gået i arv eller som har en specielt betydning for dig, fordi den viser noget, du har været med til, eller der ændrede dit liv.

Her er det helt acceptabelt, at man måske indrammer den og lader den hænge lidt isoleret for sig selv, så den stråler frem.

Men ellers kunne man måske bryde rammerne lidt, når man sætter plakater op, end at man gør det lidt i hovedhøjde, med mellemrum, altid i vater og så videre.

Hvorfor ikke fuldstændig gå amok og tage nogle plakater i enten samme tema eller fuldstændig forskellige og sætte dem op kant mod kant?

Det er jo dine plakater – gør med dem, hvad du vil!

Hvis det er forældrene til et barn, så kan man godt sætte sig ind i, at man ikke vil have sådan et kaos på værelset, da barnet måske ender med at ødelægge plakater, rive tapetet bagved i stykker og alt muligt.

Men hvis man er voksen og man ønsker at lave sådan en vægcollage, så er det da bare med at gå amok!

Man kan selvfølgelig skaffe sig noget plakattapet med samme funktion, men det ødelægger lidt den kunstneriske frihed ved at sætte de plakater sammen på væggen, så de dækker hele væggen, som man gerne vil have dem.

Man kan sætte dem op med tegnestifter, tape eller noget helt andet, men det er jo bare at slippe ens indre kunstner løs; det kan føles dejligt befriende, at man lader sig ikke isolere eller låst fast i, hvordan man “skal” gøre tingene.

Prøv dig frem og se dit eget kunstværk udfolde sig.

Flere Nyheder