Ser yngre ud og bekæmp kroniske sygdomme med Broccoli

29 august 2018
Lykke Holzmann Søby
Ser yngre ud og bekæmp kroniske sygdomme med Broccoli

Broccoli er rig på vitamin C og det betyder at det kan få dig til at se yngre ud. Lav en lækker broccolisalat, et par gange om ugen og se årene og kiloene rasle af.

Antioxidant C-vitamin kan, når det spises i sin naturlige form (i friske produkter i modsætning til kosttilskud) bidrage til at bekæmpe hudskader forårsaget af solen og forurening, reducere rynker og forbedre den overordnede hudtekstur.

Mange mennesker tænker automatisk på citrusfrugter, når de tænker på C-vitamin, men broccoli leverer 81 milligram i en deciliter? Det er mere end hvad du har brug for på en hel dag. Vi anbefaler derfor at du finder opskriften på en lækker broccolisalat og spiser den med det samme.

C-vitamin spiller en afgørende rolle i dannelsen af ​​kollagen, det vigtigste støttesystem til huden. Vitamin A og E-vitamin er også afgørende for sunde hudarter, som begge giver broccoli.

Forbedret fordøjelse og naturlig afgiftning

Når du spiser mad med et naturligt fiberindhold som broccoli kan det forhindre forstoppelse, og samtidig kan du opretholde en sund fordøjelseskanal, og mindske risikoen for tyktarmskræft. Tilstrækkelig fiber fremmer regelmæssighed, hvilket er afgørende for den daglige udskillelse af toksiner gennem galde og afføring. Undersøgelser har for nyligt vist, at kostfibre også kan spille en rolle i regulering af immunsystemet og betændelse.

Beskyttelse mod kronisk sygdom

Ifølge Department of Internal Medicine og Nutrition Sciences Program ved University of Kentucky er et højt fiberindtag forbundet med signifikant lavere risici for udvikling af hjertesygdom, slagtilfælde, hypertension, diabetes, fedme og visse mave- og tarmsygdomme.

Et øget fiberindtag har også vist sig at sænke blodtryks- og kolesterolniveauerne, forbedre insulinfølsomheden og hjælpe overvægtige mennesker med at tabe de overflødige kilo.

En lækker broccolisalat kan gøre dig både slankere, sundere og yngre at se på indenfor ganske kort tid, så det handler bare om at komme i gang, og heldigvis smager broccolisalat dejligt.

Flere Nyheder