Skab balance med Tea Tree Oil

09 december 2020
Astrid Pedersen

Lider du af uren hud, eller hud som har tendens til at fedte? Så er din hud med stor sandsynlighed ikke i balance. Med netop fedtet og uren hud hjælper det ikke noget at vaske og skrubbe – det vil blot gøre huden irriteret og få den til at producere endnu mere talg og fedt. Og du bør holde dig fra produkter med alt for mange kunstige tilsætningsstoffer hvis du ønsker at undgå at udvikle allergi.

Hvis du gerne vil rette op på din hud på en naturlig måde kan du med fordel prøve Tea Tree Oil.

Hvad er Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil er en såkaldt essentiel olie, som kan bruges til flere formål. Typisk anvendes Tea Tree Oil i forbindelse med pleje af hud, hår og negle. Men der er mange anvendelser for – og fordele ved – Tea Tree Oil.

Tea Tree Oil stammer fra et udtræk af bladende fra det lille australske træ Melaleuca alternifolia. Selv om dette træ også er kendt under navnet te træet har det intet at gøre med de planter som producerer den te vi drikker. De australske aborigines har anvendt Tea Tree Oil som traditionel medicin igennem mange hundrede år. Olien udvindes ved knusning af bladende, hvorpå dampene fra olien inhaleres for at behandle hoste eller forkølelse, eller smøres direkte på huden for at fremme sår heling.

Det er almindeligt kendt at Tea Tree Oil indeholder kemiske forbindelser som er virksomme i forbindelse med bekæmpelse af visse bakterier, vira og svampe. Der er også meget der tyder på at immunforsvaret styrkes af Tea Tree Oil og dermed selv bliver i stand til at bekæmpe udefra kommende trusler. Derfor anvendes Tea Tree Oil i vid udstrækning til at behandle hudsygdomme som har sit udspring i bakterier og svamp, og til at forebygge infektion samt fremme heling.

Du kan læse mere om Tea Tree Oil på danishbodycare.dk

Flere Nyheder